Gorssel

Gorssel- Ooievaars 14,2 km

Gorssel - Joppe: De Ooievaars-route.

Deze gevarieerde route loopt langs water en weiden, door bossen , over zandwegen, bospaden en rustige verharde weggetjes.
U wandelt langs huize Amelte en over landgoed 't Joppe, passeert fraaie villa's en dito boerderijen. Verder komt u langs ooievaars-buitenstation 't Zand.

In ooievaars dorp 't Zand in Gorssel beijvert men zich, met succes, om de ooievaar als broedvogel voor Nederland te behouden.
In 50 jaar tijd was het aantal bewoonde nesten in ons land van 312 tot 2 gereduceerd. Dankzij paarvorming tussen wilde- en project-ooievaars zijn er nu meer vrije vestigingen in ons land. De jongen uit de nesten trekken in het najaar met hun wilde soortgenoten naar het Zuiden, de volwassen project-ooievaars trekken niet weg. Dankzij de voortdurende verzorging kunnen deze paren een groot aantal jongen voortbrengen. Ooievaars zijn vanaf de weg te zien.

U kunt ook nog een ommetje maken naar de korenmolen Geertruida Cornelia voorheen De Eesterhoek.
Deze molen is op zaterdag van 10.00u tot 17.00u open.

Voor mensen die willen genieten van echte rust is deze wandeling aan te raden, het is al een beleving om de ooievaar van zo dichtbij, in een heerlijk rustig landschap, te observeren!

Routekaart

Wandelroute informatie

Vraag:  Antwoord:
Start / Parkeerplaats: "Restaurant de Zevensprong" Dortherdijk 6 7215 LC Joppe
Verharde wegen: Ja
Onverharde wegen: Ja
Rolstoel / kinderwagen geschikt:     Nee   
Honden toegestaan: Ja, aangelijnd
Horeca: Weining
Bankjes: Weinig
Extra Informatie: Ooievaarsdorp op de route

GPX Bestand

Om het GPX bestand van de route te kunnen gebruiken, geef een naam en een geldig email-adres in, de link wordt dan automatisch toegestuurd.

Voor Privacy- en cookieverklaring zie: https://mooistewandelroute.nl/overige/cookiebeleid-eu/


90.66 KB
279 downloads

Gorssel