Geldermalsen

Geldermalsen - Rondje Linge 15 km

Rondje Linge is een oer-Hollandse rondwandeling die begint en eindigt bij station Geldermalsen. U loopt over merendeels verharde dijkwegen. De eerste helft van deze wandeling voert u langs de Linge door oude Betuwse dorpjes als Deil en Enspijk. U kijkt regelmatig uit over de mooiste rivier van Nederland en u ziet de fruitbomen die deze streek beroemd maken.

In Beesd is een bezoek aan De Zorgimkerij zeker de moeite waard. De Zorgimkerij ligt op het prachtige Heerlijkheid Mariënwaerdt , een landgoed van 900 hectare in de Betuwe, gelegen in de kom van de rivier de Linge, tussen Beesd en Tricht. Mariënwaerdt wordt ook wel het openluchtmuseum van het rivierengebied genoemd. Het is een agrarisch natuurgebied met uitgestrekte akkers, boomgaarden, bossen en weilanden. Langs de beroemde Appeldijk staan oude hoogstam-appelbomen die in de lente een zee van bloesem geven.

Het tweede deel voert u door Landgoed Mariënwaerdt richting Tricht. Onderweg over de beroemde Appeldijk kunt u tussen de knotwilgen door genieten van fraaie uitzichten over de slingerende Linge. Altijd een fraaie tocht, maar zeker in voor- en najaar een aanrader.

Deze wandeling kan ook ingekort worden door het toeristische fiets- en voetveer het Enspijkse Veer [vaart sinds 1996] tussen het dorp Enspijk en het Landgoed Mariënwaerdt te nemen. De veerpont vaart dagelijks. De vaartijden zijn ruimer gesteld, namelijk van 9:30 tot 17:30 uur. Tot en met 30 september zetten de veerbazen dagelijks wandelaars en fietsers over. Het veer vaart echter niet op dagen waarop zeventig procent of meer regen is voorspeld.

Routekaart Wandeling

Wandelroute informatie

Vraag:  Antwoord:
Start / Parkeerplaats: Parkeerplaats bij het Station Geldermalsen
Verharde wegen: Ja
Onverharde wegen: Ja
Rolstoel / kinderwagen geschikt:     Nee   
Honden toegestaan: Ja, aangelijnd
Horeca: In het dorp en onderweg
Bankjes: Weinig
Extra Informatie: Zeer mooie wandeling langs de Linge

Fotos Wandelroute

GPX Bestand

Om het GPX bestand van de route te kunnen gebruiken, geef een naam en een geldig email-adres in, de link wordt dan automatisch toegestuurd.

Voor Privacy- en cookieverklaring zie:


27.58 KB
94 downloads

Geldermalsen - Rondje Linge 15 km