Cochem

Cochem - Cond 5,3 km

Deze mooie wandeling loopt langs druivenvelden naar de overkant van Cochem. U heeft hier een prachtig uitzicht op de Reichsburg. De burcht van Cochem werd in de 12e à 13e eeuw gebouwd en diende als bewaking over de stad en de Moezel tegen aanvallen. Napoleon had er ook zijn intrek genomen, toen hij in oorlog was met de Duitse landen in 1801. De burcht werd in 1868 door de Berlijnse Kommerzienrat Ravené gerestaureerd en als zomerverblijf gebruikt.
Nu is ze eigendom van de stad.

U loopt verder door het Conder Wald naar de Conder Wetterfhane, hier heeft U een prachtig uitzicht over Cochem en de Moezel! Dit is een mooie plaats om te picknicken en te genieten van het uitzicht.

Tijdens deze wandeling passeert U zowel op de heen- als de terugweg de Senfmühle van Cochem. De molen is één van de oudste mosterdmolens in Europa (1810), de mosterdmolenaar maakt volgens voortreffelijke en historische recepten uitstekende mosterd-soorten. Er zijn hier ook rondleidingen, de rondleiding bestaat uit een bezoek aan een ruimte waar ze uitleggen hoe de mosterd gemaakt wordt. Je ziet er mosterdzaden, de maalton en een authentieke maalsteen en alles wordt ook effectief getoond (in werking).

De rondleidingen zijn dagelijks om 11u/14u/15u/16u.
De mosterdmolen is dagelijks van 10u tot 18u open voor gratis proeven en verkoop.

Een mooie wandeling met prachtige panorama’s!

Routekaart

Wandelroute informatie

Vraag:  Antwoord:
Start / Parkeerplaats: Parkeerplaats aan Moselweinstrasse te Cochem
Verharde wegen: Ja
Onverharde wegen: Ja
Rolstoel / kinderwagen geschikt:     Nee   
Honden toegestaan: Ja, aangelijnd
Horeca: Diverse
Bankjes: Ja
Extra Informatie: Zeer mooie wandeling, In de route zitten een paar klimmetjes

GPX Bestand

Om het GPX bestand van de route te kunnen gebruiken, geef een naam en een geldig email-adres in, de link wordt dan automatisch toegestuurd.

Voor Privacy- en cookieverklaring zie:


48.77 KB
154 downloads

Cochem - Cond