Meijendel

Informatie Foto’s Wandelkaart GPS-Bestand Kaart Nederland Routes Nederland Opmerking

Meijendel – Waaldorpervlakte 16.4 km

Deze route begint bij het TNO-gebouw (bij het waypoint:START, gratis parkeren) en gaat over de Waalsdorpervlakte langs de alom bekende klok. Op de vlakte kun je genieten van de rust en stilte. De route gaat vervolgens naar Meijendel. Dit is een mooi gebied achter de duinen bij Wassenaar. De route komt ook langs “De Boerderij”. Hier kun je een slokje drinken. Tot slot gaat de route richting strand en via het strand en de watertoren weer terug naar het beginpunt.
 
Meijendel en Berkheide geven naam aan het brede duingebied tussen Den Haag en Katwijk. Het is het grootste duingebied in Zuid-Holland en van belang vanwege diverse habitattypen. Zowel van vochtige duinvalleien en duingraslanden, als van duindoornstruwelen, duineikenbossen en duinberkenbossen komen goed ontwikkelde vormen voor. De graslanden herbergen veel zeldzame planten waaronder de voornaamste populatie van de Kruisbladgentiaan in ons land, terwijl de valleien een van de voornaamste vindplaatsen van de Nauwe korfslak zijn.
 
In de zeereep treffen we biestarwegras, zeeraket, helm, gele melkdistel en zeedistel. Landinwaarts erachter paardebloemgraslanden en natte valleien met verschillende orchissen, kruisbladgentiaan en parnassia. Sinds de konijnenstand is teruggelopen dreigt het gevaar van dichtgroeien met duinriet en kruipwilg. Meer landinwaarts volgt het duinstruweel dat in de herfst veel bessen levert voor de trekvogels. Het – deels aangeplante – duinbos is het meest oostelijke deel van Meijendel.
 
Een mooie strandwandeling om even uit te waaien en te genieten van de Scheveningse terrasjes. De rust en natuur in de duinen zal ieder mens goed doen!

Fotoalbum: Meijendel – Waaldorpervlakte

Default Gallery Type Template

This is the default gallery type template, located in:
/var/www/vhosts/mooistewandelroute.nl/mooistewandelroute.nl/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/nextgen_gallery_display/templates/index.php.

If you're seeing this, it's because the gallery type you selected has not provided a template of it's own.

Wil je nog meer mooie foto’s zien van onze fotografe? Ga dan naar Périne

Routekaart: Meijendel – Waaldorpervlakte

[map style=”width: auto; height:400px; margin:20px 0px 20px 0px; border: 1px solid black;” panotag=”Meijendel” gpx=”https://www.gps-wandelaars.nl/wp-content/uploads/Meijendel 16.4km.gpx”]


[easy_table caption=”Informatie over de wandelroute” border=1 width=”650″ colwidth=”300|350″ colalign=”left|left”]
Vraag;Antwoord
Start / Parkeerplaats;TNO Gebouw  Oudewaalsdorperweg Den Haag
Verharde wegen:;Ja
Onverharde wegen:;Ja
Rolstoel / kinderwagen geschikt:;Nee
Honden toegestaan:;Ja, Seizoensgebonden
Horeca:;Diverse
Bankjes:;Ja
Extra Informatie; Wandeling loopt ook langs het strand
[/easy_table]


Om het GPX bestand van de route te kunnen gebruiken, geef een geldig email-adres in, de link wordt dan automatisch toegestuurd.
Voor Privacy- en cookieverklaring zie: https://www.gps-wandelaars.nl/overige/about/


297.62 KB
692 downloads

Meijendel

© https://www.gps-wandelaars.nl 27/02/2016

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.