Katwijk aan Zee

Informatie Foto’s Wandelkaart GPS-Bestand Kaart Nederland Routes Nederland Opmerking

Katwijk aan Zee – Meijendel & Berkheide 11 km

Katwijk aan zee,
Meijendel & Berkheide

Geniet van de natuur in Katwijk aan zee met een heerlijke wandeling door de duinen. Het gebied ten zuiden van Katwijk, Meijendel & Berkheide, is zeer uitgestrekt en loopt door tot aan Scheveningen. Dit gebied staat op de lijst van natuurmonumenten. Het pad loopt soms over smalle, mulle en drassige paden. Hierdoor krijg je het echte duingevoel!

Dwars door de duinen loopt een betonnen muur; de Atlantic Wall. Met de bunkers een overblijfsel uit de Tweede Wereldoorlog. Ze hebben hun taak gehad, maar de bunkers zijn zeker niet nutteloos geworden. Ze dienen nu als hoofdkwartier voor vijf soorten vleermuizen.

Dit is een mooie wandeling door de Katwijkse duinen van “Berkheide”. Het natuurgebied is genoemd naar het voormalige vissersdorpje Berkhey, dat in 1600 volledig onder zand gestoven raakte. Berkheide heeft een gevarieerd open  duinlandschap met veel struiken, kwetsbare mos- en korstmoshellingen en meren voor drinkwaterwinning. In Berkheide groeien meer dan 500 plantensoorten en broeden meer dan 100 soorten vogels. Het prachtige wandelgebied is tevens een belangrijk waterwingebied. U volgt ook een stuk van het laarzenpad, op sommige plekken zijn langgerekte valleien uitgestoven tot op de vochtige ondergrond, eigenlijk tot op de zoetwaterbel. De roestkleur van het vochtige zand duidt op kwel, al zal het er in de zomerperiode niet altijd nat zijn. Zo slingert het laarzenpad in de richting van koffietent De Duinen. Voorbij de koffietent gaat de route richting het strand, hier gaat de route circa 5 kilometer over het strand terug naar Katwijk aan zee.

Fotoalbum: Katwijk aan Zee – Meijendel & Berkheide

Default Gallery Type Template

This is the default gallery type template, located in:
/var/www/vhosts/mooistewandelroute.nl/mooistewandelroute.nl/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/nextgen_gallery_display/templates/index.php.

If you're seeing this, it's because the gallery type you selected has not provided a template of it's own.


Wil je nog meer mooie foto’s zien van onze fotografe? Ga dan naar Périne

Routekaart: Katwijk aan Zee – Meijendel & Berkheide

[map style=”width: auto; height:400px; margin:20px 0px 20px 0px; border: 1px solid black;” maptype=”OSM” gpx=”https://www.gps-wandelaars.nl/wp-content/uploads/Katwijk aan Zee 11km.gpx”]


[easy_table caption=”Informatie over de wandelroute” border=1 width=”650″ colwidth=”300|350″ colalign=”left|left”]
Vraag;Antwoord
Start / Parkeerplaats;Parkeerplaats aan Sportlaan (4) te Katwijk aan Zee
Verharde wegen:;Ja
Onverharde wegen:;Ja
Rolstoel / kinderwagen geschikt:;Nee
Honden toegestaan:;Ja, aangelijnd, bepaalde data mogen honden niet op het strand
Horeca:;Diverse
Bankjes:;Ja, weinig, men kan onderweg op het strand gaan zitten
Extra Informatie; Zeer mooie strandwandeling
[/easy_table]


Om het GPX bestand van de route te kunnen gebruiken, geef een geldig email-adres in, de link wordt dan automatisch toegestuurd.
Voor Privacy- en cookieverklaring zie: https://www.gps-wandelaars.nl/overige/about/


230.78 KB
47 downloads

Katwijk aan Zee

© https://www.gps-wandelaars.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.