Rhenen 02

Informatie Foto’s Wandelkaart GPS-Bestand Kaart Nederland Routes Nederland Opmerking

Rhenen – Grift en Graftenpad 13,5 km

Grift en Graftenpad Rhenen

Het Grift en Graftenpad 13,5 km lang, een van de nieuwe Klompenpaden in het Utrechtse, en deze keer gelegen rond de Grebbenberg te Rhenen. Het wandelpad loopt over particulier terrein waar vee loopt en wild beschutting vindt. Om de dieren niet te verstoren zijn honden verboden.

Op verschillende plekken in het hellend landschap zijn graften gemaakt. Deze houden de erosie tegen, maar bieden ook een woon- of schuilplaats voor wild. EÈn zo’n talud noemt men in Voeren graaf. De graften zijn te zien als oude bosranden die men heeft laten staan als men een stuk grond ging ontginnen. Men ontgon de helling van onder naar boven. Men begon het kortste bij de nederzetting, die gewoonlijk beneden in het dal bij de waterlopen werd gevestigd. Hoger op de helling vindt men zelden bebouwing. Wel af en toe boven op de hoogten een enkele boerenhoeve.

Wandelen door het agrarisch gebied, langs de Laarsenberg en de Grift in het mooie buitengebied van Rhenen,wandelen door het landschap van de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei. Deze wandeling bevat al deze ingredienten en is daardoor afwisselend. Voor vogelaars is deze wandeling in het voorjaar zeker de moeite waard! De wandeling loopt voorbij de Grift door een weide met verschillende soorten steltlopers, die vooral dan verwoede pogingen zullen ondernemen om U als indringer te verjagen, dit doen ze in groepsverband.

Fotoalbum: Rhenen – Grift en Graftenpad

We cannot display this gallery
Wil je nog meer mooie foto’s zien van onze fotografe? Ga dan naar Périne

Routekaart: Rhenen – Grift en Graftenpad

[map style=”width: auto; height:400px; margin:20px 0px 20px 0px; border: 1px solid black;” maptype=”OSM” gpx=”https://www.gps-wandelaars.nl/wp-content/uploads/Rhenen02-13.5 km.gpx”]


[easy_table caption=”Informatie over de wandelroute” border=1 width=”650″ colwidth=”300|350″ colalign=”left|left”]
Vraag;Antwoord
Start / Parkeerplaats;Herenstraat (107) te Rhenen
Verharde wegen:;Ja
Onverharde wegen:;Ja
Rolstoel / kinderwagen geschikt:;Nee
Honden toegestaan:;Nee, / Ja, aangelijnd
Horeca:;Alleen in Rhenen
Bankjes:;Ja
Extra Informatie;Bij regen kan het modderig zijn
[/easy_table]


Om het GPX bestand van de route te kunnen gebruiken, geef een geldig email-adres in, de link wordt dan automatisch toegestuurd.
Voor Privacy- en cookieverklaring zie: https://www.gps-wandelaars.nl/overige/about/


359.08 KB
73 downloads

Rhenen 02

© https://www.gps-wandelaars.nl