Oirschot

Informatie Foto’s Wandelkaart GPS-Bestand Kaart Nederland Routes Nederland Opmerking

Oirschot – De Mortelen 10,3 km

Deze wandeling begint bij Herberg “De Schutskuil” en voert door De Mortelen, een uniek stukje natuurgebied in de omgeving van Oirschot. Het bestaat uit een zogenaamd coulisselandschap. Op kleine afstand van elkaar vindt u hier schilderachtige weilanden, bossen, bomenrijen, akkers, sloten en houtwallen. In het voorjaar zijn er tal van wilde bloemen te bewonderen.

Halfweg doorkruist u het mooie landgoed Heerenbeek met prachtig gerenoveerde gebouwen. Een lange oprijlaan (± 1 km) met brede toegangspoort geeft toegang tot Landgoed “Heerenbeek” voorzien van landhuis (gemeentelijk Monument) met kasteelachtige allure. Het landhuis kenmerkt zich door witte gepleisterde buitenmuren, schilddaken, hangtorens op de hoeken en één ronde hoektoren met kantelen.

Het landgoedbos dat dit gebied kenmerkt is relatief oud, namelijk uit de 2e helft van de 18e eeuw. In tegenstelling tot De Mortelen, dat afwisseling van landbouwgrond en bospercelen kent, is het bos in Heerenbeek aaneengesloten. Driekwart van het gebied bestaat uit vochtig loofbos. Men heeft hier vooral populieren aangeplant. De vochtige bodemgesteldheid wordt mede veroorzaakt door de leemlagen in de bodem. Er groeien veel plantensoorten, zoals bosanemoon en slanke sleutelbloem, en ook eenbes en grote keverorchis komen voor. Daarnaast worden zwarte rapunzel, kleine valeriaan, boskortsteel, gulden boterbloem en schaafstro gevonden. Tot de broedvogels behoren boomvalk, torenvalk, bosuil, ransuil, steenuil en houtsnip.

Fotoalbum: Oirschot – De Mortelen

Default Gallery Type Template

This is the default gallery type template, located in:
/var/www/vhosts/mooistewandelroute.nl/mooistewandelroute.nl/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/nextgen_gallery_display/templates/index.php.

If you're seeing this, it's because the gallery type you selected has not provided a template of it's own.

Wil je nog meer mooie foto’s zien van onze fotografe? Ga dan naar Périne

Routekaart: Oirschot – De Mortelen

[map style=”width: auto; height:400px; margin:20px 0px 20px 0px; border: 1px solid black;” maptype=”OSM” panotag=”Oirschot” gpx=”https://www.gps-wandelaars.nl/wp-content/uploads/Oirschot-de-Mortelen-10.3km.gpx”]


[easy_table caption=”Informatie over de wandelroute” border=1 width=”650″ colwidth=”300|350″ colalign=”left|left”]
Vraag;Antwoord
Start / Parkeerplaats;Parkeerplaats Oude Grintweg 100 te Oirschot bij De Schutskuil
Verharde wegen:;Ja
Onverharde wegen:;Ja
Rolstoel / kinderwagen geschikt:;Nee
Honden toegestaan:;Ja, aangelijnd
Horeca:;Ja
Bankjes:;Ja
Extra Informatie;Bij nat weer, zijn kunnen laarzen niet overbodig.
[/easy_table]


Om het GPX bestand van de route te kunnen gebruiken, geef een geldig email-adres in, de link wordt dan automatisch toegestuurd.
Voor Privacy- en cookieverklaring zie: https://www.gps-wandelaars.nl/overige/about/


655.88 KB
273 downloads

Oirschot


© https://www.gps-wandelaars.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.