Leende

Informatie Foto’s Wandelkaart GPS-Bestand Kaart Nederland Routes Nederland Opmerking

Leende – Achels Kluis 11.5 km

Deze wandeling begint bij de Achelse Kluis, de Sint-Benedictusabdij van Achel, een cisterciënzerabdij deels op Belgisch, deels op Nederlands grondgebied. Officieel heet de abdij Onze-Lieve-Vrouw-van-La-Trappe-van-de-Heilige-Benedictus. Deze monnikengemeenschap kiest voor een leven volgens het evangelie, in de blijde verwachting van de wederkomst van Jezus Christus. De abdij staat onder meer bekend vanwege het gelijknamige trappistenbier Achel dat sinds 1998 in de eigen huisbrouwerij wordt gebrouwen.

De wandeling is een rondwandeling, waarbij U door het Leendersbos loopt. De boswachterij bestaat voor een groot deel uit naaldbomen. Heide, vennen, stuifduintjes, kronkelpaden en boerderijtjes zorgen voor een steeds ander aanzicht. Op de Groote Heide, aan de zuidkant, werden tot een eeuw geleden valken gevangen en afgericht voor de jacht. Nu is het een onbegrensd wandelgebied waar het genieten is! Net als op de Strabrechtse Heide, met zijn 1500 hectare niet alleen een van de grootste maar ook een van de indrukwekkendste natuurgebieden van ons land. Op het eerste gezicht denk je een onmetelijke vlakte van alleen struik- en dopheide te zien, maar niets is minder waar. Rond de vennen groeien bijzondere planten als waterlepeltje en vleesetende zonnedauw. Bij de vennetjes wemelt het van libellen, grote kans dat je een van de vele libellensoorten ziet, een heikikker of misschien zelfs een rugstreeppad.

Staatsbosbeheer heeft onlangs een nieuwe uitkijktoren geplaatst in de zuidkant van het Leenderbos. De nieuwe uitkijktoren vervangt de oude toren die niet meer voldeed. De uitkijktoren staat op een locatie die beter bereikbaar is voor publiek. Ook kijkt deze uit op diverse landschappen. Vanuit de nieuwe uitkijktoren heb je namelijk niet alleen zicht op het beekdal van de Tongelreep, maar ook op de Groote Heide.  

Na deze wandeling is het heerlijk uit te rusten bij de herberg van de abdij. De herberg is gevestigd in de omgebouwde voormalige stallen. Nu zijn er ruime zalen en een uitgebreid zonneterras, dat aansluit op de ingangen van de voedingswinkel, de galerie-boekhandel en een tentoonstellingsruimte. Bovendien is er de bijzonderheid, dat de herbergzaal uitzicht biedt op de brouwketels van de brouwerij. De herberg biedt u een keur aan dranken, diverse gebak, eigengemaakt trappisten-ijs (zonder alcohol), kleine gerechten (o.a. abdijsoep) en niet te vergeten: Achel Trappist, het door de trappisten zelf gebrouwen bier.

Fotoalbum: Leende – Achels Kluis

We cannot display this gallery
Wil je nog meer mooie foto’s zien van onze fotografe? Ga dan naar Périne

Routekaart: Leende – Achels Kluis

[map style=”width: auto; height:400px; margin:20px 0px 20px 0px; border: 1px solid black;” maptype=”OSM” gpx=”https://www.gps-wandelaars.nl/wp-content/uploads/Leende – Achels Kluis 11.5km.gpx”]


[easy_table caption=”Informatie over de wandelroute” border=1 width=”650″ colwidth=”300|350″ colalign=”left|left”]
Vraag;Antwoord
Start / Parkeerplaats;Parkeerplaats Sint Benedictuslaan te Leende
Verharde wegen:;Ja
Onverharde wegen:;Ja
Rolstoel / kinderwagen geschikt:;Nee
Honden toegestaan:;Ja, aangelijnd
Horeca:;Ja, in de Abdij
Bankjes:;Ja
Extra Informatie;
[/easy_table]


Om het GPX bestand van de route te kunnen gebruiken, geef een geldig email-adres in, de link wordt dan automatisch toegestuurd.
Voor Privacy- en cookieverklaring zie: https://www.gps-wandelaars.nl/overige/about/


634.02 KB
101 downloads

Leende

© https://www.gps-wandelaars.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.