Geldrop

Informatie Foto’s Wandelkaart GPS-Bestand Kaart Nederland Routes Nederland Opmerking

Geldrop – De Dommel 11 km

Deze wandeling begint bij de Collse watermolen.
In 1884 heeft Vincent van Gogh de watermolen geschilderd. In een brief aan zijn vriend Van Rappard schrijft Van Gogh dat hij na diens vertrek aan een watermolen heeft gewerkt. “’t Is een dito geval als de twee andere watermolens die we samen bezochten, doch met twee rode daken en populieren er om heen”. Volgens kenners is het schilderij wat kleur en compositie betreft een bijzonder fraai schilderij. Van Gogh is bij dit schilderij voor het eerst warme landschapstinten gaan gebruiken.

Vincent van Gogh - Collse-Watermolen

Schilderij van Van Gogh, 1884.

Deze route loopt in het Dommeldalgebied.
In samenwerking met de Bosgroep Zuid Nederland is een beheersplan opgesteld om het maximale uit de natuurwaarde van het Dommeldal te halen. Via het beheersplan kon bovendien subsidie verkregen worden voor het beheer van de graslanden en de verdere ontwikkeling van het gebied. Om er voor te zorgen dat de natuur in het Dommeldalgebied zich rustig ontwikkelt, werd een gedeelte van het hooiland door het IVN Geldrop handmatig gemaaid. Deze manier van maaien kost wel veel tijd, maar zo kunnen bepaalde planten blijven staan.

Ook loopt U een stuk heen en een stuk terug, langs het Eindhovens Kanaal. Het Eindhovens Kanaal heeft een heel andere charme dat de Dommel. Een lang rechte waterverbinding tussen Eindhoven en de Zuid Willemsvaart. In vroegere tijden een druk bevaren kanaal. Het kanaal is gegraven rond 1840.

Een rustige wandeling in een Brabands landschap. Het is zeker de moeite waard om deze wandeling op een zaterdag te maken, zodat U de molen van binnen kunt bezichtigen.
Openingstijden: zaterdag van 9.30u tot 12.30u

Fotoalbum: Geldrop – De Dommel

Default Gallery Type Template

This is the default gallery type template, located in:
/var/www/vhosts/mooistewandelroute.nl/mooistewandelroute.nl/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/nextgen_gallery_display/templates/index.php.

If you're seeing this, it's because the gallery type you selected has not provided a template of it's own.


Wil je nog meer mooie foto’s zien van onze fotografe? Ga dan naar Périne

Routekaart: Geldrop – De Dommel

[map style=”width: auto; height:400px; margin:20px 0px 20px 0px; border: 1px solid black;” maptype=”OSM” panotag=”Geldrop” gpx=”https://www.gps-wandelaars.nl/wp-content/uploads/Geldrop-Dommel 11km.gpx”]


[easy_table caption=”Informatie over de wandelroute” border=1 width=”650″ colwidth=”300|350″ colalign=”left|left”]
Vraag;Antwoord
Start / Parkeerplaats;Colseweg te Nuenen bij de Molen
Verharde wegen:;Ja
Onverharde wegen:;Ja
Rolstoel / kinderwagen geschikt:;Nee
Honden toegestaan:;Ja / Ja, aangelijnd
Horeca:;Ja
Bankjes:;Ja
Extra Informatie; Zie de openingstijden van de Molen
[/easy_table]


Om het GPX bestand van de route te kunnen gebruiken, geef een geldig email-adres in, de link wordt dan automatisch toegestuurd.
Voor Privacy- en cookieverklaring zie: https://www.gps-wandelaars.nl/overige/about/


1.00 MB
85 downloads

Geldrop

© https://www.gps-wandelaars.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.