Beugen

Informatie Foto’s Wandelkaart GPS-Bestand Kaart Nederland Routes Nederland Opmerking

Beugen – De Vilt 11 km

Deze circa 10.000 jaar oude Maasarm bestaat tegenwoordig uit open water, rietmoeras, gagel- en wilgenstruweel en broekbos van zwarte els en berken. Rond 1850 bestond de Vilt nog geheel uit hooiland op veen. Begin 20ste eeuw was al het veen afgegraven en de Maasarm weer open. Waterdrieblad, draadzegge en grote boterbloem duiden op het uittreden van kwel. In moerasweitjes met veel pinksterbloem vliegt de oranjetip. Broedvogels van moeras en bos zijn onder meer grauwe gans, dodaars, waterral en ransuil. De leefomstandigheden van dieren en planten is verbeterd door de aanleg van een ecoduiker/amfibieënbegeleiding bij Laag Werveld. Via deze faunavoorzieningen kunnen zoogdieren en amfibieën gemakkelijk en veilig oversteken.

Na de Vilt loopt u via een voormalige spoordijk naar de uiterwaarden van de Maas, de spoordijk herinnert aan het Duits Lijntje. Deze spoorverbinding uit 1878 verbond het Nederlandse Boxtel met het Duitse Wezel en was onderdeel van de verbinding tussen Londen en Sint Peters. In deze uiterwaarden zijn o.a. natuurlijke heggen te zien, de Maasheggen. Deze heggen bestaan uit in elkaar gevlochten meidoorns of sleedoorns.

Bij het verlaten van het “Veerhuis” komt U een kazemat uit de 2de wereld oorlog tegen. Deze kazemat was onderdeel van de Maaslinie en had tot doel de spoorbrug tussen Gennep en Oeffelt te beschermen.

Op de parkeerplaats (gelegen aan de Beugenseweg) werd op 21 maart 2012, door toen nog prinses Máxima, een boom geplant. Er werden 28 gedenkbomen geplant voor de slachtoffers van het busongeluk in Zwitserland. Prinses Máxima plantte de laatste gedenkboom en onthulde een herinneringsplaquette.

Fotoalbum: Beugen – De Vilt

Default Gallery Type Template

This is the default gallery type template, located in:
/var/www/vhosts/mooistewandelroute.nl/mooistewandelroute.nl/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/nextgen_gallery_display/templates/index.php.

If you're seeing this, it's because the gallery type you selected has not provided a template of it's own.

Wil je nog meer mooie foto’s zien van onze fotografe? Ga dan naar Périne

Routekaart: Beugen – De Vilt

[map style=”width: auto; height:400px; margin:20px 0px 20px 0px; border: 1px solid black;” maptype=”OSM” panotag=”Beugen” gpx=”https://www.gps-wandelaars.nl/wp-content/uploads/Beugen – De Vilt 11km.gpx”]


[easy_table caption=”Informatie over de wandelroute” border=1 width=”650″ colwidth=”300|350″ colalign=”left|left”]
Vraag;Antwoord
Start / Parkeerplaats;Parkeerplaats aan de Beugenseweg te Oeffelt
Verharde wegen:;Ja
Onverharde wegen:;Ja
Rolstoel / kinderwagen geschikt:;Nee
Honden toegestaan:;Ja, aangelijnd
Horeca:;Weinig
Bankjes:;Ja
Extra Informatie;
[/easy_table]


Om het GPX bestand van de route te kunnen gebruiken, geef een geldig email-adres in, de link wordt dan automatisch toegestuurd.
Voor Privacy- en cookieverklaring zie: https://www.gps-wandelaars.nl/overige/about/


357.94 KB
88 downloads

Beugen

© https://www.gps-wandelaars.nl 25/02/2016

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.