Well

Informatie Foto’s Wandelkaart GPS-Bestand Kaart Nederland Routes Nederland Opmerking

Well – Reindersmeer 10,5 km

Het Reindersmeer ligt bij de sluis in de Bosserheide in Well. Sinds 1999 is het gebied rondom het meer onderdeel van nationaal park De Maasduinen.

In de jaren zestig werd op de Bergerheide begonnen met de winning van industriezand voor de betonindustrie. Door deze ontzandingen ontstonden het Leukermeer en het Reindersmeer. Rondom het Reindersmeer speelt de natuur de hoofdrol.

Het Reindersmeer is een natuurgebied in ontwikkeling. Het vormt een belangrijke, natuurlijke schakel tussen de Bergerheide en De Hamert in Wellerlooi. Het meer is 130 hectare groot. De oevers zijn begroeid met heide, gras en overige planten. Daartussen liggen poelen en vennen op een ondoordringbare (leem)laag. De omgeving bestaat uit bossen met grote stuifzandgebieden, heidevelden en diverse vennen. De bijzondere stuifduinen in het landschap kunt u duidelijk herkennen, deze zijn kenmerkend voor nationaal park De Maasduinen.

In het oosten staat de vogelkijkhut op een heuvel. Vanaf dit punt heeft u een goed uitzicht over het meer. Het meer wordt bezocht door veel verschillende (water)vogels, die u vanuit de vogelkijkhut uitstekend kunt bespieden. U ziet verschillende eenden-, ganzensoorten en reigers. In de oevers bouwen de oeverzwaluw en de ijsvogel hun nest. Maar ook de blauwborst, de kiekendief en de visarend worden regelmatig gesignaleerd.

In het afwisselende landschap rondom het Reindersmeer komt u langs het water heerlijk tot rust. In dit uitgestrekte natuurgebied heeft de natuur vrij spel. Te voet kunt u hier genieten van de prachtige natuur.

Fotoalbum: Well – Reindersmeer

Default Gallery Type Template

This is the default gallery type template, located in:
/var/www/vhosts/mooistewandelroute.nl/mooistewandelroute.nl/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/nextgen_gallery_display/templates/index.php.

If you're seeing this, it's because the gallery type you selected has not provided a template of it's own.


Wil je nog meer mooie foto’s zien van onze fotografe? Ga dan naar Périne

Routekaart: Well – Reindersmeer

[map style=”width: auto; height:400px; margin:20px 0px 20px 0px; border: 1px solid black;” maptype=”OSM” panotag=”Well” gpx=”https://www.gps-wandelaars.nl/wp-content/uploads/Well Reindersmeer 10.5km.gpx”]


[easy_table caption=”Informatie over de wandelroute” border=1 width=”650″ colwidth=”300|350″ colalign=”left|left”]
Vraag;Antwoord
Start / Parkeerplaats:;Parkeerplaats Bosserheide te Well
Verharde wegen:;Ja
Onverharde wegen:;Ja
Rolstoel / kinderwagen geschikt:;Nee
Honden toegestaan:;Ja, aangelijnd
Horeca:;Nee, eventueel in Well zelf / op de heenreis
Bankjes:;Ja
Extra Informatie;
[/easy_table]


Om het GPX bestand van de route te kunnen gebruiken, geef een geldig email-adres in, de link wordt dan automatisch toegestuurd.
Voor Privacy- en cookieverklaring zie: https://www.gps-wandelaars.nl/overige/about/


291.38 KB
57 downloads

Well

© https://www.gps-wandelaars.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.