Maasbracht

Informatie Foto’s Wandelkaart GPS-Bestand Kaart Nederland Routes Nederland Opmerking

Maasbracht – Molengreend 14 km

Polderveld, de Slaag, St. Anna’s Beemd, Molengreend, Osen en de Overlaat van Linne, dit zijn allemaal natuurgebieden waar U doorheen loopt tijdens deze wandeling. Deze natuurgebieden zijn ontstaan als gevolg van grindwinning. De begroeiing is grotendeels spontaan; wind en water voeren plantenzaden aan en de oevers zijn in de loop der jaren begroeid met ooibos en riet. Deze wilgen zijn nu volwassen en bieden nestgelenheid aan onder meer de groene specht. Ook geven de bomen beschutting aan watervogels op de plas.

Eén van de bijzondere vogelsoorten die hiervan profiteert is de brilduiker, deze eendensoort dankt zijn naam aan een markante witte vlek tussen hun oog en snavel. Tussen het riet en de lisdodden leven rietvogels, zoals de kleine karekiët. Wij hebben tot twee keer toe een ijsvogel gezien, maar waren steeds te laat voor een foto. Het natuurgebied de Polderveld is sinds 2000 in beheer bij Stichting het Limburgs Landschap en St. Anna’s Beemd sinds 1944. Samen met de Slaag vormt het een 95 hectare groot aaneengesloten natuurgebied.

Via sluis- en stuwcomplex Heel en Linne, wandelt U naar de Waterkrachtcentrale Linne. Essent Energie is in Nederland de grootste producent van Groene Stroom. Groene Stroom wordt opgewekt uit zon, wind, water, stortgas en schone biomassa. In de waterkrachtcentrale in Linne wordt gemiddeld ruim 30 miljoen kilowattuur Groene Stroom per jaar geproduceerd, voldoende voor bijna 10.000 huishoudens.

In 2009 is een innovatief systeem aangelegd dat voor vissen een veilige route stroomafwaarts langs de turbines vormt: een visgeleiding. De vistrap maakt het voor rondtrekkende vissen zoals de paling, mogelijk hun tocht stroomopwaarts te vervolgen. De omleiding is op de rechter Maasoever gegraven en heeft een lengte van 215 meter. Het hoogteverschil bedraagt 4,05 meter en is verdeeld over 17 trappen. Bij de aanleg is zoveel mogelijk gebruikt gemaakt van natuurlijk materiaal. De vistrap werd in 1989 aangelegd. In 2009 is een innovatief systeem aangelegd dat voor vissen een veilige route stroomafwaarts langs de turbines vormt: een visgeleiding.

Fotoalbum: Maasbracht – Molengreend

Default Gallery Type Template

This is the default gallery type template, located in:
/var/www/vhosts/mooistewandelroute.nl/mooistewandelroute.nl/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/nextgen_gallery_display/templates/index.php.

If you're seeing this, it's because the gallery type you selected has not provided a template of it's own.

Wil je nog meer mooie foto’s zien van onze fotografe? Ga dan naar Périne

Routekaart: Maasbracht – Molengreend

[map style=”width: auto; height:400px; margin:20px 0px 20px 0px; border: 1px solid black;” maptype=”OSM” panotag=”Maasbracht” gpx=”https://www.gps-wandelaars.nl/wp-content/uploads/Maasbracht-14km.gpx”]


[easy_table caption=”Informatie over de wandelroute” border=1 width=”650″ colwidth=”300|350″ colalign=”left|left”]
Vraag;Antwoord
Start / Parkeerplaats; Parkeerplaats Stationstraat 1 te  Maasbracht
Verharde wegen:;Ja / Nee
Onverharde wegen:;Ja
Rolstoel / kinderwagen geschikt:;Nee
Honden toegestaan:;Ja, aangelijnd en sommige gebieden niet
Horeca:;Ja, weinig
Bankjes:;Ja
Extra Informatie;
[/easy_table]


Om het GPX bestand van de route te kunnen gebruiken, geef een geldig email-adres in, de link wordt dan automatisch toegestuurd.
Voor Privacy- en cookieverklaring zie: https://www.gps-wandelaars.nl/overige/about/


361.42 KB
48 downloads

Maasbracht

© https://www.gps-wandelaars.nl 13/02/2016

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.