Boekend

Informatie Foto’s Wandelkaart GPS-Bestand Kaart Nederland Routes Nederland Opmerking

Boekend – Kraijelheideroute 10 km

U wandelt eerst door het natuurgebied de Koelkroek. Het gebied het Koelbroek is een verveende Maasarm en is daarmee een vrij ongerept natuurgebied. De Kraijelheideroute is een geheel bewegwijzerde route door het natuurgebied De Greune LÙng. De Greune LÙng is een verzamelnaam voor een aantal kleinere natuurgebieden in de omgeving van Venlo. De Greune LÙng (het Venlose dialect voor De Groene Long) bestaat uit de gebieden Dubbroek, Koelbroek, Kraijelheide en de Boekend. Dit ongerepte natuurgebied biedt volop groen, beekjes, bossen, houtwallen en open landschap.

Nadat Defensie vertrokken is uit het gebied Kraijelheide, tussen Boekend en Maasbree, hebben de “Vrienden der Natuur” uit Venlo zich over een deel van het voormalige militaire terrein ontfermd. Zo hebben zij een akker ingezaaid met botanische inheemse planten als klaproos, korenbloem en bolderik, evenals zomer- en wintergranen als rogge, gerst en tarwe. Diverse vogel- en insectensoorten varen wel bij deze variatie.

Tijdens deze wandeling passeert U de oude boerderij “Achterste Kockerse”, de oudste vermelding van deze boerderij is van 1369 onder de naam Kockerslo. Zij vormde samen met Voors-Kockerse, een bezitting van twee kampboerderijen en heette toen de Kockersloyerhoven. De oorsprong van het huidige gebouw stamt uit eind zeventiende eeuw en is een hallenhuisboerderij. Dit is een huis waarvan de gebindconstructie vrij in de ruimte staat. Hierop rust het dak, en de muren geven slechts de functionele verdeling van de ruimtes aan.

De drie-eeuwen oude kastanjes zijn mede getuige van een flink stuk geschiedenis hier. En., probeer maar eens met z’n allen deze knapen te omarmen!

 

Fotoalbum: Boekend – Kraijelheideroute

We cannot display this gallery
Wil je nog meer mooie foto’s zien van onze fotografe? Ga dan naar Périne

Routekaart: Boekend – Kraijelheideroute

[map style=”width: auto; height:400px; margin:20px 0px 20px 0px; border: 1px solid black;” maptype=”OSM” gpx=”https://www.gps-wandelaars.nl/wp-content/uploads/Boekend-Krayelheid- 10km.gpx”]


[easy_table caption=”Informatie over de wandelroute” border=1 width=”650″ colwidth=”300|350″ colalign=”left|left”]
Vraag;Antwoord
Start / Parkeerplaats:;aan Heershofweg te Boekend of
Verharde wegen:;Ja
Onverharde wegen:;Ja
Rolstoel / kinderwagen geschikt:;Nee
Honden toegestaan:;Ja, deels aangelijnd
Horeca:;alleen in Boekend
Bankjes:;Weinig
Extra Informatie;als adres kun je ook Buelterstraat te Venlo gebruiken
[/easy_table]


Om het GPX bestand van de route te kunnen gebruiken, geef een geldig email-adres in, de link wordt dan automatisch toegestuurd.
Voor Privacy- en cookieverklaring zie: https://www.gps-wandelaars.nl/overige/about/


294.91 KB
68 downloads

Boekend

© https://www.gps-wandelaars.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.