Zeddam01

Informatie Foto’s Wandelkaart GPS-Bestand Kaart Nederland Routes Nederland Opmerking

Zeddam – Montferland 15 km

Montferland- Bergherbos

Montferland is hèt wandelparadijs in Nederland. Een prachtig heuvelachtig bosgebied in Nederlands en Duits grensgebied. Als we aan de Montferland denken, dan denken we aan bossen. Dit prachtige natuurgebied in de provincie Gelderland, is zeker uw bezoek waard. Het bosrijke gebied ligt tegen de Duitsegrens en geeft u de mogelijkheid om even helemaal tot rust te komen.

Een flinke wandeling tussen de plaatsen Zeddam en ‘s-Heerenberg, door het Bergherbos, met prachtige uitzichten op het glooiende landschap van Montferland. Deze wandeling begint in Zeddam waar U langs de Torenmolen van Zeddam loopt. De molen van Zeddam is de enige nog werkende, middeleeuwse torenmolen in Nederland en behoort tot de oudste gemetselde molens van West-Europa.
Openingstijden: medio apriltot eind oktober, Zaterdag en Zondag van 11.00 tot 16.00 uur. November tot en met maart, Zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur (onder voorbehoud).

Tijdens deze wandeling loopt U langs Huis Bergh, dit is een kasteel in de stad ‘s-Heerenberg, en is een van de grootste kastelen van Nederland. Het maakte deel uit van de heerlijkheid Land van den Bergh. De bouwgeschiedenis van het kasteel gaat terug tot het jaar 1250. Er is veel vroege Italiaanse schilderkunst te zien in Huis Bergh. Een zeer bijzonder werk is een paneel (de aartsengel Gabriël) uit de wereldberoemde Maestà van Duccio. Het schilderij werd in de 19e eeuw aan de collectie van het kasteel toegevoegd. Huis Bergh herbergt ook een uitzonderlijke collectie middeleeuwse handschriften. De basis van de collectie werd gelegd door aankoop door genoemde Jan Herman van Heek van de Collectie F.W. Mengelberg in 1919.

Een mooie wandeling in eenprachtig landschap!

Fotoalbum: Zeddam – Montferland

Default Gallery Type Template

This is the default gallery type template, located in:
/var/www/vhosts/mooistewandelroute.nl/mooistewandelroute.nl/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/nextgen_gallery_display/templates/index.php.

If you're seeing this, it's because the gallery type you selected has not provided a template of it's own.


Wil je nog meer mooie foto’s zien van onze fotografe? Ga dan naar Périne

Routekaart: Zeddam – Montferland

[map style=”width: auto; height:400px; margin:20px 0px 20px 0px; border: 1px solid black;” maptype=”OSM” gpx=”https://www.gps-wandelaars.nl/wp-content/uploads/Zeddam – Montferland – Bergerbos 15km.gpx”]


[easy_table caption=”Informatie over de wandelroute” border=1 width=”650″ colwidth=”300|350″ colalign=”left|left”]
Vraag;Antwoord
Start / Parkeerplaats;Parkeerplaats aan Gerrit Varwijkplein te Zeddam
Verharde wegen:;Ja
Onverharde wegen:;Ja / ook ruiterpaden
Rolstoel / kinderwagen geschikt:;Nee
Honden toegestaan:;Ja / Ja, aangelijnd
Horeca:;Diverse
Bankjes:;Ja
Extra Informatie;
[/easy_table]


Om het GPX bestand van de route te kunnen gebruiken, geef een geldig email-adres in, de link wordt dan automatisch toegestuurd.
Voor Privacy- en cookieverklaring zie: https://www.gps-wandelaars.nl/overige/about/


14.04 KB
280 downloads

Zeddam - Montferland

© https://www.gps-wandelaars.nl