Wekerom

Informatie Foto’s Wandelkaart GPS-Bestand Kaart Nederland Routes Nederland Opmerking

Wekeromse zand 8,5 km

Deze wandeling voert u over bos- en zandpaden door het Wekeromse Zand, een van de laatste actieve stuifzandgebieden van Noordwest Europa. Levend stuifzandgebied met interessante overgangen naar korstmosrijke buntgrasvegetaties en heide, omgeven door oud grove-dennenbos, jongere naaldbossen, heide en bouwland met Celtic Fields. De unieke combinatie van hoge natuurwaarden in het stuifzand en hoge cultuurhistorische waarden in het Celtic Fieldscomplex er omheen maken het gebied bijzonder waardevol. Streven is het stuifzandgebied verder uit te breiden en de natuurwaarden van de bossen en andere gronden eromheen te verhogen. Het Celtic Fieldcomplex zal beschermd worden door bodemverstorende activiteiten achterwege te laten.

U moet flink klimmen en dalen door het losse zand, maar u kunt onderweg bijkomen op een van de bankjes. Daar kunt u genieten van de prachtige vergezichten. Het is ook heerlijk om [als de zon schijnt] tegen een zuidhelling, languit in het zand te gaan liggen. Het Wekeromse Zand laat zich tijdens deze tocht dan ook echt van alle kanten zien. De kans is groot dat u wild tegen komt. In dit gebied wonen reeën, moeflons en wilde zwijnen. Ook de vos en edelhert laten zich soms zien.

Deze wandeling is toch nog pittig te noemen. Door het klimmen en dalen en het lopen door losse zand, is deze wandeling minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

Fotoalbum: Wekerom – Wekeromse Zand

Invalid Displayed Gallery

Wil je nog meer mooie foto’s zien van onze fotografe? Ga dan naar Périne

Routekaart: Wekerom – Wekeromse Zand

[map style=”width: auto; height:400px; margin:20px 0px 20px 0px; border: 1px solid black;” panotag=”Wekerom” gpx=”https://www.gps-wandelaars.nl/wp-content/uploads/Wekerom 8.5km.gpx”]


[easy_table caption=”Informatie over de wandelroute” border=1 width=”650″ colwidth=”300|350″ colalign=”left|left”]
Vraag;Antwoord
Start / Parkeerplaats;Hoeverweg te Wekerom
Verharde wegen:;Nee
Onverharde wegen:;Ja
Rolstoel / kinderwagen geschikt:;Nee
Honden toegestaan:;Ja, aangelijnd / Nee
Horeca:;Nee
Bankjes:;Erg weinig
Extra Informatie;Veel los zand
[/easy_table]


Om het GPX bestand van de route te kunnen gebruiken, geef een geldig email-adres in, de link wordt dan automatisch toegestuurd.
Voor Privacy- en cookieverklaring zie: https://www.gps-wandelaars.nl/overige/about/


257.18 KB
125 downloads

Wekeroms - Zand


© https://www.gps-wandelaars.nl 13/02/2016

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.