Terwolde

Informatie Foto’s Wandelkaart GPS-Bestand Kaart Nederland Routes Nederland Opmerking

Terwolde – Klompenpad 11km

Het Tuylermarkerpad.
Wandelen langs boerenerven, over schouwpaden en historische wegen in het buitengebied van Terwolde. Ontdek het mooie buitengebied van Terwolde. Rust, ruimte en het IJssellandschap bepalen hier de sfeer. Klompenpaden zijn rondwandelingen in het agrarisch cultuurlandschap. Ze gaan zoveel mogelijk over historisch tracé en voeren over onverharde paden via boerenland en landgoederen. Rust, kleinschaligheid en de combinatie van cultuur en natuur bepalen de sfeer en vertellen bewoners en wandelaars over de geschiedenis van hun omgeving. Met deze wandelroutes hopen Landschap Erfgoed Utrecht en Stichting Landschapsbeheer Gelderland bij te dragen aan de beleefbaarheid van het landschap en de cultuurhistorie.

U loopt langs het oude gemaal Meester A.C. Baron van der Feltz, het gemaal pompt – samen met gemaal Veluwe in Wapenveld – het teveel aan water weg uit het stroomgebied bij Terwolde, dat ligt ten zuiden van het Toevoerkanaal tot aan Klarenbeek. Het gemaal loost op de IJssel. Het oude stoomgemaal is gebouwd in 1916. Het gemaal is vernoemd naar een dijkgraaf van polderdistrict Veluwe, meester A.C. Baron van der Feltz. In 1996 is het gemaal gerenoveerd en zijn twee pompen vervangen. U loopt ook een stuk door de uiterwaarden van de IJssel, met een prachtig uitzicht op Deventer. Op meerdere plaatsen langs de IJssel zijn zogenaamde schildersplekken ingericht. Ze zijn gekozen om hun schoonheid en inspiratiewaarde. Op iedere schildersplek kunt u in de voetsporen treden van een kunstenaar die hier kort of lang geleden de IJssel vastlegde op papier of doek.

Deze schildersplek nodigt u uit om vanuit hetzelfde gezichtspunt als Salomon van Ruysdael penseel of potlood ter hand te nemen. Zicht op Deventer (1657), olieverf op eikenhout. Kortom wij raden U aan: klompen aan, rugzak op en gaan!

Honden verboden: het wandelpad loopt gedeeltelijk over particulier terrein, waar soms vee en wild loopt. Om de dieren niet te verstoren zijn honden verboden. We vragen hiervoor uw begrip. Dit is ook aangegeven op de openstellingsborden die u aan het begin van het particuliere terrein vindt.

Fotoalbum: Terwolde – Klompenpad

Default Gallery Type Template

This is the default gallery type template, located in:
/var/www/vhosts/mooistewandelroute.nl/mooistewandelroute.nl/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/nextgen_gallery_display/templates/index.php.

If you're seeing this, it's because the gallery type you selected has not provided a template of it's own.


Wil je nog meer mooie foto’s zien van onze fotografe? Ga dan naar Périne

Routekaart: Terwolde – Klompenpad

[map style=”width: auto; height:400px; margin:20px 0px 20px 0px; border: 1px solid black;” maptype=”OSM” panotag=”Terwolde” gpx=”https://www.gps-wandelaars.nl/wp-content/uploads/Terwold-Klompenpad-11km.gpx”]


[easy_table caption=”Informatie over de wandelroute” border=1 width=”650″ colwidth=”300|350″ colalign=”left|left”]
Vraag;Antwoord
Start / Parkeerplaats;Dorpsstraat 59 te Terwolde
Verharde wegen:;Ja
Onverharde wegen:;Ja
Rolstoel / kinderwagen geschikt:;Nee
Honden toegestaan:;Nee, zelfs verboden
Horeca:;Diverse
Bankjes:;Ja
Extra Informatie;Bij regen kan het modderig zijn
[/easy_table]


Om het GPX bestand van de route te kunnen gebruiken, geef een geldig email-adres in, de link wordt dan automatisch toegestuurd.
Voor Privacy- en cookieverklaring zie: https://www.gps-wandelaars.nl/overige/about/


14.26 KB
162 downloads

Terwolde

© https://www.gps-wandelaars.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.