Rozendaal

Informatie Foto’s Wandelkaart GPS-Bestand Kaart Nederland Routes Nederland Opmerking

Rozendaal – Herik en Beekhuizen 9km

Deze rondwandeling loopt ten noordoosten van Velp over het Rozendaalse zand, de Rozendaalse heide en langs de ruïne van de oude bosboerderij Herikhuizen. U wandelt door diepe dalen omzoomd door beuken en langs de prachtige Beekhuizer beek tot aan de bron. De wandeling biedt een aantrekkelijke afwisseling tussen bos en open terrein. In alle jaargetijden is de tocht mooi, maar eind oktober is de kleurenpracht hier onovertroffen.
 
Nationaal Park Veluwezoom biedt, vanwege de grootte van het terrein de mogelijkheid van een zo natuurlijk mogelijk beheer. Immers, ook de grote dieren die bovenaan de voedselpiramide staan, zoals raaf, wild zwijn en de vos, hebben hier voldoende levenskansen. De natuur kan het zelf regelen en  de mens[boswachter] hoeft maar weinig in te grijpen.
Veluwezoom is een van de weinige natuurgebieden in Nederland waar dit nog kan!
 
De wandeling komt langs een ruïne van een oude boerderij, hier leggen boswachters af en toe een dood dier neer, om u kennis te laten maken met het aspect “voedselkringloop”. U kunt met eigen ogen aanschouwen hoe de “opruimers” in de natuur te werk gaan. Vos, das en raaf weten het dode dier al snel te vinden, maar ook tal van insecten en micro-organisme. Vogels doen zich tegoed aan de insecten in het kadaver en gebruiken achterblijvende haren als nestmateriaal. Muizen doen zich tegoed aan de botten. De nutriënten die uitspoelen in de bodem zijn weer bijzondere voedingsstoffen voor planten.
Dood doet leven, het maakt de voedselkringloop rond. Overigens verspreiden dode dieren geen ziektes, dit doen alleen levende dieren!
 
Een leerzame wandeling in een echt stuk natuur, zoals het van oorsprong hoort te zijn!

Fotoalbum: Rozendaal – Herik en Beekhuizen

We cannot display this gallery
Wil je nog meer mooie foto’s zien van onze fotografe? Ga dan naar Périne

Routekaart: Rozendaal – Herik en Beekhuizen

[map style=”width: auto; height:400px; margin:20px 0px 20px 0px; border: 1px solid black;” maptype=”OSM” gpx=”https://www.gps-wandelaars.nl/wp-content/uploads/Herik en Beekhuizen 8.0km.gpx”]


[easy_table caption=”Informatie over de wandelroute” border=1 width=”650″ colwidth=”300|350″ colalign=”left|left”]
Vraag;Antwoord
Start / Parkeerplaats;Parkeerplaats aan Kluizenaarsweg te Rozendaal
Verharde wegen:;Ja
Onverharde wegen:;Ja
Rolstoel / kinderwagen geschikt:;Nee
Honden toegestaan:;Ja, aangelijnd
Horeca:;Alleen in Rozendaal
Bankjes:;Ja
Extra Informatie;
[/easy_table]


Om het GPX bestand van de route te kunnen gebruiken, geef een geldig email-adres in, de link wordt dan automatisch toegestuurd.
Voor Privacy- en cookieverklaring zie: https://www.gps-wandelaars.nl/overige/about/


364.15 KB
148 downloads

Rozendaal

© https://www.gps-wandelaars.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.