Otterlo

Informatie Foto’s Wandelkaart GPS-Bestand Kaart Nederland Routes Nederland Opmerking

Otterlo – Planken Wambuis 11,5 km

Deze wandeling begint in Otterlo, U wandelt eerst door de Roekel. Dit typisch Veluwe bosgebied herbergt een grove-dennenbos op arme zandgrond. Door dit rustige gebied loopt een fijnmazig stelsel van wandel-, fiets- en ruiterpaden en het heeft een hoge wildstand. Als wandelaar een uitgelezen bos om in rond te dwalen, waarbij het zeer goed mogelijk is dat u een wild zwijn of edelhert ontmoet. U loopt daarna, via het Uitkijkpunt Valenberg van waaruit men uitkijkt op een heidedal en uitzicht heeft op Kootwijk, Otterlo en Arnhem, naar Planken Wambuis.

Planken Wambuis is een uitgestrekt natuurgebied op de Veluwe dat grotendeels is begroeid met bos en heide. Er is ook veel stuifzand. Dit terrein, dat in beheer is bij Natuurmonumenten, bevat deels natuurlijk, deels aangeplant bos. Het is 1965 ha groot en ligt ten westen van nationaal park De Hoge Veluwe, waarvan het gescheiden wordt door de N310.

Zandhagedis en gladde slang gedijen goed in het open gebied van Planken Wambuis. Daarom pleegt Natuurmonumenten regelmatig onderhoud aan het gebied. Zoals boompjes verwijderen op heide en stuifzand, en heide plaggen om vergrassing tegen te gaan. Zo blijft dit natuurgebied in topconditie.
Een mooie wandeling op de Veluwe,vroeg in de ochtend of tegen de avond is het rustig en komt de natuur het meest tot haar recht.

Fotoalbum: Otterlo – Planken Wambuis

Default Gallery Type Template

This is the default gallery type template, located in:
/var/www/vhosts/mooistewandelroute.nl/mooistewandelroute.nl/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/nextgen_gallery_display/templates/index.php.

If you're seeing this, it's because the gallery type you selected has not provided a template of it's own.


Wil je nog meer mooie foto’s zien van onze fotografe? Ga dan naar Périne

Routekaart: Otterlo – Planken Wambuis

[map style=”width: auto; height:400px; margin:20px 0px 20px 0px; border: 1px solid black;” maptype=”OSM” panotag=”Otterlo” gpx=”https://www.gps-wandelaars.nl/wp-content/uploads/Otterlo Planken Wambuis 11.5km.gpx”]


[easy_table caption=”Informatie over de wandelroute” border=1 width=”650″ colwidth=”300|350″ colalign=”left|left”]
Vraag;Antwoord
Start / Parkeerplaats;Op pleintje bij pinautomaat aan de Arnhemseweg te Otterlo
Verharde wegen:;Ja
Onverharde wegen:;Ja, ook ruiterpaden
Rolstoel / kinderwagen geschikt:;Nee
Honden toegestaan:;Ja, aangelijnd
Horeca:;Diverse
Bankjes:;Ja
Extra Informatie; Goede wandelschoenen zijn niet overbodig
[/easy_table]


Om het GPX bestand van de route te kunnen gebruiken, geef een geldig email-adres in, de link wordt dan automatisch toegestuurd.
Voor Privacy- en cookieverklaring zie: https://www.gps-wandelaars.nl/overige/about/


327.55 KB
282 downloads

Otterlo

© https://www.gps-wandelaars.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.