Oosterbeek

Informatie Foto’s Wandelkaart GPS-Bestand Kaart Nederland Routes Nederland Opmerking

Oosterbeek – Mariëndaal en Warnsborn 15 km

Deze wandeling is een gevarieerde rondwandeling over de landgoederen tussen Oosterbeek en Arnhem.U maakt kennis met een romantische ‘berceau’ op landgoed Mariëndaal en u wandelt langs de Christuskoepel. Via Groot Warnsborn gaat u verder over de heide en u daalt over de schapendrift weer af langs de sprengen en vijvers van landgoed Boslust. Mariendaal, Boschveld en Lichtenbeek. Drie fraaie aaneengesloten landgoederen op de zeer heuvelachtige zuidrand van de Arnhemse stuwwal.

Afwisselend landschap met landhuis, bijgebouwen, boerderijen graslanden, akkers en bossen. Verder een beukenloofgang ‘Groene Bedstee’, sprengen, beekjes en vijvers. U passeert Landgoed Groot Warnsborn met een prachtige oranjerie. In lang vervlogen tijden werden de kassen van de oranjerie gebruikt om orchideeën en druiven te kweken. Bovendien bood de oranjerie in de winter een warm onderkomen voor sinaasappel- en laurierboompjes die in de zomer de terrastuinen sierden.De luisterrijke Engelse terrastuinen, ingebed in het natuurschoon van Landgoed Groot Warnsborn, zijn door de gerenommeerde landschapsarchitect Copijn ontworpen.

De start [parkeerplaats] is het Airborne War Cemetery, een militaire begraafplaats. Op dit ereveld liggen 1754 soldaten,
piloten en mariniers begraven die in de periode september 1944 tot april 1945 sneuvelden. De meeste van deze mensen zijn omgekomen in de omgeving van Arnhem, tijdens de Slag om Arnhem, een onderdeel van Operatie Market Garden in september 1944. Van de graven zijn er 1678 van Britse, 8 van Nederlandse en 73 van Poolse soldaten. Drie graven zijn van medewerkers van de Commonwealth War Graves Commission. Drie personen die hier liggen dragen de hoogste Britse militaire onderscheiding, het Victoria Cross.Op het ereveld staat een uit Portland-natuursteen vervaardigd ‘Cross of Sacrifice’, waarop een bronzen zwaard is bevestigd. Dit kruis is bedoeld om alle soldaten te herdenken die gesneuveld zijn in Nederland maar nog steeds vermist worden.

Deze wandeling  ligt rond Landgoed Groot Warnsborn, dat ook voorkomt in de wandeling “Hoog en Laag Erf”.

Fotoalbum: Oosterbeek – Mariëndaal en Warnsborn

Default Gallery Type Template

This is the default gallery type template, located in:
/var/www/vhosts/mooistewandelroute.nl/mooistewandelroute.nl/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/nextgen_gallery_display/templates/index.php.

If you're seeing this, it's because the gallery type you selected has not provided a template of it's own.


Wil je nog meer mooie foto’s zien van onze fotografe? Ga dan naar Périne

Routekaart: Oosterbeek – Mariëndaal en Warnsborn

[map style=”width: auto; height:400px; margin:20px 0px 20px 0px; border: 1px solid black;” maptype=”OSM” panotag=”Oosterbeek” gpx=”https://www.gps-wandelaars.nl/wp-content/uploads/Oosterbeek 11.8km.gpx”]


[easy_table caption=”Informatie over de wandelroute” border=1 width=”650″ colwidth=”300|350″ colalign=”left|left”]
Vraag;Antwoord
Start / Parkeerplaats;Van Limburg Stirumweg te Oosterbeek
Verharde wegen:;Ja
Onverharde wegen:;Ja
Rolstoel / kinderwagen geschikt:;Minder geschikt / Nee
Honden toegestaan:;Ja / Ja, aangelijnd
Horeca:;Ja
Bankjes:;Ja
Extra Informatie;
[/easy_table]


Om het GPX bestand van de route te kunnen gebruiken, geef een geldig email-adres in, de link wordt dan automatisch toegestuurd.
Voor Privacy- en cookieverklaring zie: https://www.gps-wandelaars.nl/overige/about/


433.13 KB
92 downloads

Oosterbeek

© https://www.gps-wandelaars.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.