Hoog Soeren

Informatie Foto’s Wandelkaart GPS-Bestand Kaart Nederland Routes Nederland

Hoog Soeren – Berg en Bos (‘t Loo) 13,6 km

Vanuit het pittoreske dorpje Hoog Soeren wandelt u door het bos naar het Apeldoornse park Berg en Bos. Grenzend aan de Kroondomeinen van Paleis Het Loo ligt het ruim 250 hectare grote Natuurpark. Historie en cultuur treffen hier elkaar in een uniek natuurgebied, met authentieke planten, bomen en dieren van de Veluwe.

Deze tuinen liggen bij de bosvijver, waaraan koningin Wilhelmina vroeger nog heeft geschilderd. Neem een kijkje bij de wildkansel om everzwijnen en herten te spotten, of kijk vanaf de hoogste uitkijktoren van de Veluwe kilometers ver weg. De kinderen vermaken zich op de speelweide. Voor de kinderen is er ook het Kidsnatuurpad. Dit deel van het park is dus druk bezocht en geschikt voor mensen met kinderen, vooral bij de wegen van en naar de Apenheul zult u in het hoogseizoen veel mensen zien. (U komt aan de achterkant in het bos van de Apenheul).

Een klein stukje daarvandaan is het weer rustig en kunt u genieten van de natuur in dit prachtige park. Dit gebied is rijk aan wild en vogels en het behoort wel tot een van de mooiste van Nederland. Een bos zoals een bos hoort te zijn, waar de natuur haar gang nog mag gaan!

Via stille boswegen keert u terug naar Hoog Soeren. Het dorp Hoog Soeren kent slechts drie wegen die een eigen naam hebben, het dorp is omsloten door de bossen van de Koninklijke Houtvesterij Het Loo en geniet van de gemeente Apeldoorn de status van beschermd dorpsgezicht. Vlakbij de parkeerplaats staat het beeld “Paula in kamerjas” van Maïté Duval en een kapel, de oorsprong van de kapel ligt in 1904..

Fotoalbum: Hoog Soeren – Berg en Bos (‘t Loo)

Default Gallery Type Template

This is the default gallery type template, located in:
/var/www/vhosts/mooistewandelroute.nl/mooistewandelroute.nl/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/nextgen_gallery_display/templates/index.php.

If you're seeing this, it's because the gallery type you selected has not provided a template of it's own.

Wil je nog meer mooie foto’s zien van onze fotografe? Ga dan naar Périne

[map style=”width: auto; height:400px; margin:20px 0px 20px 0px; border: 1px solid black;” maptype=”OSM” panotag=”Hoog Soeren” gpx=”https://www.gps-wandelaars.nl/wp-content/uploads/Hoog Soeren – Berg en Bos 13.6km.gpx”]


[easy_table caption=”Informatie over de wandelroute” border=1 width=”650″ colwidth=”300|350″ colalign=”left|left”]
Vraag;Antwoord
Start / Parkeerplaats; Parkeerplaats tov Brasserie “Het Nieuwe Jachthuis” Hoog Soeren 55  te Hoog Soeren
Verharde wegen:;Ja
Onverharde wegen:;Ja
Rolstoel / kinderwagen geschikt:;Ja / Nee Gedeeltelijk
Honden toegestaan:;Ja, aangelijnd
Horeca:;Ja
Bankjes:;Ja
Extra Informatie;
[/easy_table]


Om het GPX bestand van de route te kunnen gebruiken, geef een geldig email-adres in, de link wordt dan automatisch toegestuurd.
Voor Privacy- en cookieverklaring zie: https://www.gps-wandelaars.nl/overige/about/


11.93 KB
46 downloads

Hoog Soeren – Berg en Bos

© https://www.gps-wandelaars.nl 13/02/2016

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.