Geldermalsen 2

 

Welkom op mijn website,… we hebben de pagina verhuist naar mooistewandelroute.nl.
Jouw webbrowser zal daar automatisch naar toe gaan.
Mocht de browser dit niet doen, klik danhier om er alsnog te komen.

Informatie Foto’s Wandelkaart GPS-Bestand Kaart Nederland Routes Nederland Opmerking

Geldermalsen – Rondje Linge 15 km

Rondje Linge is een oer-Hollandse rondwandeling die begint en eindigt bij station Geldermalsen. U loopt over merendeels verharde dijkwegen. De eerste helft van deze wandeling voert u langs de Linge door oude Betuwse dorpjes als Deil en Enspijk. U kijkt regelmatig uit over de mooiste rivier van Nederland en u ziet de fruitbomen die deze streek beroemd maken.

In Beesd is een bezoek aan De Zorgimkerij zeker de moeite waard. De Zorgimkerij ligt op het prachtige Heerlijkheid Mariënwaerdt , een landgoed van 900 hectare in de Betuwe, gelegen in de kom van de rivier de Linge, tussen Beesd en Tricht. Mariënwaerdt wordt ook wel het openluchtmuseum van het rivierengebied genoemd. Het is een agrarisch natuurgebied met uitgestrekte akkers, boomgaarden, bossen en weilanden. Langs de beroemde Appeldijk staan oude hoogstam-appelbomen die in de lente een zee van bloesem geven.

Het tweede deel voert u door Landgoed Mariënwaerdt richting Tricht. Onderweg over de beroemde Appeldijk kunt u tussen de knotwilgen door genieten van fraaie uitzichten over de slingerende Linge. Altijd een fraaie tocht, maar zeker in voor- en najaar een aanrader.

Deze wandeling kan ook ingekort worden door het toeristische fiets- en voetveer het Enspijkse Veer [vaart sinds 1996] tussen het dorp Enspijk en het Landgoed Mariënwaerdt te nemen. De veerpont vaart dagelijks. De vaartijden zijn ruimer gesteld, namelijk van 9:30 tot 17:30 uur. Tot en met 30 september zetten de veerbazen dagelijks wandelaars en fietsers over. Het veer vaart echter niet op dagen waarop zeventig procent of meer regen is voorspeld.

 

Fotoalbum: Geldermalsen – Rondje Linge

We cannot display this gallery
Wil je nog meer mooie foto’s zien van onze fotografe? Ga dan naar Périne

Routekaart: Geldermalsen – Rondje Linge

[map style=”width: auto; height:400px; margin:20px 0px 20px 0px; border: 1px solid black;” maptype=”OSM” gpx=”https://www.gps-wandelaars.nl/wp-content/uploads/Geldermalsen – De Linge 14km.gpx”]


[easy_table caption=”Informatie over de wandelroute” border=1 width=”650″ colwidth=”300|350″ colalign=”left|left”]
Vraag;Antwoord
Start / Parkeerplaats;Parkeerplaats bij het Station Geldermalsen
Verharde wegen:;Ja
Onverharde wegen:;Ja
Rolstoel / kinderwagen geschikt:;Nee
Honden toegestaan:;Ja, aangelijnd
Horeca:;Ja
Bankjes:;Ja
Extra Informatie;
[/easy_table]


Om het GPX bestand van de route te kunnen gebruiken, geef een geldig email-adres in, de link wordt dan automatisch toegestuurd.
Voor Privacy- en cookieverklaring zie: https://www.gps-wandelaars.nl/overige/about/


17.03 KB
167 downloads

Geldermalsen

© https://www.gps-wandelaars.nl

2 thoughts on “Geldermalsen 2

  1. Ik heb een link ontvangen voor de download van het rondje linge, maar deze werkt niet. Kan ik op een andere manier de beschrijving van de wandeling ontvangen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *