Asperen

Informatie Foto’s Wandelkaart GPS-Bestand Kaart Nederland Routes Nederland Opmerking

Asperen – De Linge 15 km

Een mooie wandeling langs de schone regenrivier “de Linge”, die voor zijn watervoorziening afhankelijk is van neerslag. Langs de oevers groeien in de grienden, moerassen en graslanden veel bijzondere kruiden en moeras-planten waaronder moeraswespenorchis en snavelbies. Ook veel vogelsoorten en zoogdieren vinden hier hun leefgebied. Wielewaal, rietzanger, geelgors, vleermuissoorten en marterachtigen komen hier voor. Vlinders en insecten maken graag gebruik van de grote variatie aan bloemen. Al met al een uniek en waardevol natuurgebied.

Deze wandeling begint in Asperen, Asperen is een prachtig oud stadje aan de Linge. De stad wordt omgeven door een gerestaureerde stadswal, die te zien is vanaf de Linge. Je herkent Asperen al van verre door de toren van de prachtige gotische kerk. Wandelend door de straten waan je je af en toe in de middeleeuwen. Asperen maakt onderdeel uit van de Hollandse Waterlinie.

Net buiten Asperen is het de moeite waard om even een ommetje te maken naar Fort Asperen, dit Fort dateert van 1845 en is aangelegd als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, een gebied dat in oorlogstijd onder water gezet kon worden en zo de vijand tegenhouden. Het is gebouwd op de plaats waar voorheen de uit 1794 daterende dijkpost ‘Castor’ stond.

Het eerste gedeelte net buiten Asperen is nogal moerassig, het is dus aan te raden met regenachtig weer hier rekening mee te houden!

Fotoalbum: Asperen – De Linge

Default Gallery Type Template

This is the default gallery type template, located in:
/var/www/vhosts/mooistewandelroute.nl/mooistewandelroute.nl/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/nextgen_gallery_display/templates/index.php.

If you're seeing this, it's because the gallery type you selected has not provided a template of it's own.

Wil je nog meer mooie foto’s zien van onze fotografe? Ga dan naar Périne

Routekaart: Asperen – De Linge

[map style=”width: auto; height:400px; margin:20px 0px 20px 0px; border: 1px solid black;” maptype=”OSM” panotag=”Asperen” gpx=”https://www.gps-wandelaars.nl/wp-content/uploads/Asperen-De-Linge.gpx”]

[easy_table caption=”Informatie over de wandelroute” border=1 width=”650″ colwidth=”300|350″ colalign=”left|left”]
Vraag;Antwoord
Start / Parkeerplaats;Parkeerplaats Leerdamseweg Asperen
Verharde wegen:;Ja
Onverharde wegen:;Ja
Rolstoel / kinderwagen geschikt:;Nee
Honden toegestaan:;Ja, aangelijnd
Horeca:;Diverse
Bankjes:;Ja
Extra Informatie; Zie de opmerking hieronder
[/easy_table]


Om het GPX bestand van de route te kunnen gebruiken, geef een geldig email-adres in, de link wordt dan automatisch toegestuurd.
Voor Privacy- en cookieverklaring zie: https://www.gps-wandelaars.nl/overige/about/


13.39 KB
38 downloads

Asperen – De Linge

© https://www.gps-wandelaars.nl 13/02/2016

2 thoughts on “Asperen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.