Arnhem01

Informatie Foto’s Wandelkaart GPS-Bestand Kaart Nederland Routes Nederland Opmerking

Arnhem – Hoog Erf en Laag Erf 10,1 km

Tijdens deze afwisselende wandelroute zwerft u over landgoederen van het Geldersch Landschap ten westen van Arnhem: Het Hoog, en Lage Erf, Warnsborn, Vijverberg en Westerheide. U wandelt langs golvende akkers en graslanden met boerderijen en fraaie gebouwen met tuinen en parken, oude bossen en heide.

U passeert Landgoed Groot Warnsborn met een prachtige oranjerie. In lang vervlogen tijden werden de kassen van de oranjerie gebruikt om orchideeën en druiven te kweken. Bovendien bood de oranjerie in de winter een warm onderkomen voor sinaasappel- en laurierboompjes die in de zomer de terrastuinen sierden.De luisterrijke Engelse terrastuinen, ingebed in het natuurschoon van Landgoed Groot Warnsborn, zijn door de gerenommeerde landschapsarchitect Copijn ontworpen.

Op de Vijverberg liggen zeven grafheuvels van ongeveer 4000 jaar oud, op Warnsborn vijf. Aan de zeven grafheuvels die op de Vijverberg liggen kunt u zien dat hier lang geleden al mensen woonden. De naam Warnsborn, die duidt op de aanwezige bronnen, werd al in de 15de eeuw gebruikt. De benaming had toen echter betrekking op het huidige Hoog Erf, dat behoorde tot het klooster MariÎndaal. Het noordwestelijk daaraan grenzende Laag Erf was al voor 1500 eigendom van het Agnietenconvent in Arnhem. In die tijd lagen deze gebieden als een landbouwenclave met bebouwing te midden van een uitgestrekte heide.

De enclave lag rond de spreng ter hoogte van de huidige boerderij Hoog Erf en was omzoomd met bomen. In de omgeving lagen diverse schaapdriften, die de heide verbonden met de schaapskooien die hier talrijk aanwezig waren. Rond 1650 werden de middeleeuwse kloostergoederen aan de noordzijde van Arnhem verkocht aan particulieren.

Fotoalbum: Arnhem – Hoog Erf en Laag Erf

Default Gallery Type Template

This is the default gallery type template, located in:
/var/www/vhosts/mooistewandelroute.nl/mooistewandelroute.nl/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/nextgen_gallery_display/templates/index.php.

If you're seeing this, it's because the gallery type you selected has not provided a template of it's own.


Wil je nog meer mooie foto’s zien van onze fotografe? Ga dan naar Périne

Routekaart: Arnhem – Hoog Erf en Laag Erf

[map style=”width: auto; height:400px; margin:20px 0px 20px 0px; border: 1px solid black;” maptype=”OSM” gpx=”https://www.gps-wandelaars.nl/wp-content/uploads/Hoog_Laag_Erf 10.1km.gpx”]


[easy_table caption=”Informatie over de wandelroute” border=1 width=”650″ colwidth=”300|350″ colalign=”left|left”]
Vraag;Antwoord
Start / Parkeerplaats;Parkeerplaats Harderwijkerweg te Arnhem
Verharde wegen:;Ja
Onverharde wegen:;Ja
Rolstoel / kinderwagen geschikt:;Nee
Honden toegestaan:;Ja, aangelijnd
Horeca:;Landgoed Hoog Warsborn
Bankjes:;Ja
Extra Informatie;
[/easy_table]


Om het GPX bestand van de route te kunnen gebruiken, geef een geldig email-adres in, de link wordt dan automatisch toegestuurd.
Voor Privacy- en cookieverklaring zie: https://www.gps-wandelaars.nl/overige/about/


400.78 KB
68 downloads

Arnhem01

© https://www.gps-wandelaars.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.