Maria Martental

Informatie Foto’s Wandelkaart GPS-Bestand Kaart Duitsland Routes Duitsland Opmerking

Maria Marental – Cochem 15 km

Dat er in de Eifel heerlijk gewandeld kan worden is bekend. Één van de meest geliefde wandelpaden voert 14 kilometer stroomafwaarts langs het bergriviertje de “Endert”, van Klooster Martental (http://www.kloster-maria-martental.de/) naar Cochem. Ook goed te doen voor de ongeoefende wandelaar (je loopt bergaf).


Deze wandeling begint met lijnbus 713, van de Endertplatz te Cochem naar Kloster Maria Martental.
U loopt dan richting ‘Kirche’ Maria Martental (bedevaartkerk).
U loopt verder langs de Endert, een woeste beek, waarlangs een aantal oude watermolens [vroeger 34!] de show stelen. De Endert ontspringt tussen Ulmen en Hochstberg. Enderttal is een wild romantisch dal, het is een mooi dal. Het bos is rijkelijk begroeid met bomen en struiken en eigenlijk is het bos zo goed als onaangeroerd gebleven in tegenstelling tot sommige bossen bij ons in Nederland. De ‘Endert’ of ‘Endertbach’, is soms lief, stil & romantisch, dan weer wild bruisend & kletsend tegen de rotswanden. De waterval, ook wel ‘Rausch’ genoemd (7 m hoog) is een natuurmonument!

Halverwege ligt “Goebelsmühle” waar je even kunt pauzeren. In de zomer zit je in de schaduw op het terras, in de winter binnenshuis achter een kop koffie of een bord eigengemaakte erwtensoep met worst. Op zijn Duits, dus de worst is niet gesneden en steekt aan beide zijden over de rand van de soepkom.

Zelfs als dit pad druk bewandeld wordt, zie je er bijna niemand. Het pad voert door een diepe, smalle kloof. Aan weerszijden rijzen rotswanden omhoog, waar verschillende soorten loof- en naaldbomen groeien. Daarom is het in de zomer ook op warme dagen heerlijk koel, dankzij het stromende water van de beek en de schaduw van het loof. In de winter staat er bijna geen wind en is ook met koude dagen deze wandeling prima te doen.

Fotoalbum: Maria Marental – Cochem

Default Gallery Type Template

This is the default gallery type template, located in:
/var/www/vhosts/mooistewandelroute.nl/mooistewandelroute.nl/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/nextgen_gallery_display/templates/index.php.

If you're seeing this, it's because the gallery type you selected has not provided a template of it's own.


Wil je nog meer mooie foto’s zien van onze fotografe? Ga dan naar Périne

Routekaart: Maria Marental – Cochem

[map style=”width: auto; height:400px; margin:20px 0px 20px 0px; border: 1px solid black;” maptype=”OSM” panotag=”Maria Martental” gpx=”https://www.gps-wandelaars.nl/wp-content/uploads/Martental_Cochem_15km.gpx”]

[easy_table caption=”Informatie over de wandelroute” border=1 width=”650″ colwidth=”300|350″ colalign=”left|left”]
Vraag;Antwoord
Start / Parkeerplaats;Bushalte 713 bij Station te Cochem
Verharde wegen:;Ja
Onverharde wegen:;Ja
Rolstoel / kinderwagen geschikt:;Nee
Honden toegestaan:;Ja, aangelijnd
Horeca:;Midden op de route
Bankjes:;Ja
Extra Informatie; Een zeer mooie wandeling langs oude watermolens
[/easy_table]


Om het GPX bestand van de route te kunnen gebruiken, geef een geldig email-adres in, de link wordt dan automatisch toegestuurd.
Voor Privacy- en cookieverklaring zie: https://www.gps-wandelaars.nl/overige/about/


14.51 KB
135 downloads

Maria Marental – Cochem

© https://www.gps-wandelaars.nl 13/02/2016

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.