Leuth

Informatie Foto’s Wandelkaart GPS-Bestand Kaart Nederland Routes Nederland Opmerking

Leuth – Krickenbecker Seen

Start van de wandeling is bij Leuther Muhle in Leuth (duitsland).
Wandelroute door een mooie bosrijke omgeving met riviertjes, vennen en merenDe vier Krickenbecker Seen – Schroliksee, Poelvennsee, Glabbacher Bruch en Hinsbecker Bruch – liggen nabij de Duits-Nederlandse grens ter hoogte van Venlo.
Evenals de overige Nette-meren zijn deze door turfwinning ontstaan. Vanuit de Wittsee stroomt de Nette door de Elzenbroekbossen van het natuurgebied de Sekretis om vervolgens in de Schroliksee uit te monden.

Na passage van het Kasteel Krickenbeck gaat de Nette op in de Poelvennsee, waarna de Nette ten noorden van het Glabbacher Bruch evenwijdig met de Renne richting Niers stroomt.Kenmerkend voor het dal van de Nette en met name de Krickenbecker Seen is een zeer rijk geschakeerd mozaiek van water- en natte levensgemeenschappen. Bijna alle verlandingsstadia van voedselrijke meren zoals planten van open water (Waterlelie en Gele plomp), Rietkragen, Zeggentapijten, Wilgenstruwelen, Elzenbroekbossen en Elzen-Essen-opstanden komen nagenoeg natuurlijk en in grote arealen voor. Naast de uitgestrekte
bossen met Beuken en Eiken treft men in de vochtige biotopen uitgestrekte Gagelstruwelen en Berkenbroekbossen aan. Waardevol zijn verder de vochtige tot natte weilanden, die door verschillende kleine landschapselementen zoals Knotwilgen worden aangekleed. Plaatselijk komen hier zelfs orchidee rijke graslanden voor. Een groot aantal kleine beekjes, heideterreinen, vochtige Ruigtekruidenvegetaties en cultuurhistorisch waardevolle Beukenbossen zijn verder belangrijke ingrediënten van dit uiterst veelzijdige landschap

In het dal van de Nette komen zes soorten Vleermuizen voor, waaronder de Vale Vleermuis, Ingekorven Vleermuis en de Ruige Dwergvleermuis. De meest kenmerkende vogel in het gebied is de Blauw Reiger. Daarnaast komen er veel soorten eenden en ganzen voor. De wilgenstuwelen vormen een uitstekend leefgebied voor de nachtegaal en het Blauwbostje. Andere voorkomende soorten zijn de Bruine Kiekendief, Roerdomp, Waterral, Dodaar, Fuut, IJsvogel, Wielewaal, Zwarte specht, Wespendief, Buizerd en Boomvalk.

Tijdens deze wandeling komt U langs het bezoekerscentrum. Het bezoekerscentrum Krickenbecker Seen informeert de bezoekers in het natuur- en recreatiegebied Krickenbecker Seen over de ontstaansgeschiedenis, de geologie, de planten- en dierenwereld, de ecologische relaties en heeft tot doel de natuurbeschermingsproblemen zichtbaar te maken. Hier kunt U eventueel ook gebruik maken van het toilet.
Openingstijden:
april – october: woensdag – zondag 11.00 – 18.00 uur
november – maart: woensdag – zondag 11.00 – 17.00 uur
Entree is gratis

parkeren Hinsbecker Strasse Leuth

Fotoalbum: Leuth – Krickenbecker Seen

We cannot display this gallery
Wil je nog meer mooie foto’s zien van onze fotografe? Ga dan naar Périne

Routekaart: Leuth – Krickenbecker Seen

[map style=”width: auto; height:400px; margin:20px 0px 20px 0px; border: 1px solid black;” maptype=”OSM” panotag=”Leuth” gpx=”https://www.gps-wandelaars.nl/wp-content/uploads/Leuth 10km.gpx”]


[easy_table caption=”Informatie over de wandelroute” border=1 width=”650″ colwidth=”300|350″ colalign=”left|left”]
Vraag;Antwoord
Start / Parkeerplaats;Hinsbecker Strasse te Leuth (bij de molen)
Verharde wegen:;Ja
Onverharde wegen:;Ja
Rolstoel / kinderwagen geschikt:;Nee
Honden toegestaan:;Ja, aangelijnd
Horeca:;Ja
Bankjes:;Ja
Extra Informatie;
[/easy_table]


Om het GPX bestand van de route te kunnen gebruiken, geef een geldig email-adres in, de link wordt dan automatisch toegestuurd.
Voor Privacy- en cookieverklaring zie: https://www.gps-wandelaars.nl/overige/about/


11.18 KB
56 downloads

Leuth

© https://www.gps-wandelaars.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.