GPX – GPS

Routes volgen met GPX Viewer

Wandelaars en fietsers die graag de mooiste routes uitstippelen, hebben veel profijt van GPX Viewer.

GPX Viewer
GPX Viewer

Deze mobiele app wijst gebruikers de juiste weg (klik hier voor Android / klik hier voor Iphone).

Waarom GPX Viewer?

Allerlei gespecialiseerde wandel- en fietswebsites bieden complete routebestanden aan.
Zowel in binnen- als buitenland dienen die uitstekend als gids.

Voeg zo'n bestand aan GPX Viewer op een mobiel toestel toe en volg een route langs de mooiste plekjes.
Deze app laat op een plattegrond continu de huidige positie zien. Verder merken gebruikers aan de hand van een lijn of ze de goede richting op gaan.

Toestel wat geschikt is voor GPS

Gebruikers hebben voor GPX Viewer een mobiel toestel met gps nodig.
Deze functie is op verreweg de meeste smartphones en bepaalde tablets aanwezig.
Aan de hand van gps achterhaalt GPX Viewer op enkele meters nauwkeurig de actuele locatie op aarde.
Dit gebeurt via een verbinding met satellieten in de ruimte. Bekijk met behulp van gps waar u zich momenteel bevindt en volg de ingestelde route.

GPX Routebestand vinden

Het gebruik van GPX Viewer vereist een routebestand.

Alleen al voor Nederland bestaan er bestanden van duizenden uitdagende routes.
Neem maar eens een kijkje op websites als mooistewandelroute.nl en ga voor de gewenste regio op zoek naar een zogeheten gps-route.

Hebt u het routebestand op een pc of laptop opgeslagen? Mail het bestand dan naar uzelf, zodat u het dadelijk op een mobiel toestel kunt openen.